Servetræning

Serven er et af de vigtigste slag i bordtennis, decideret træning kan være svært, da netop det at serve stiller krav til koncentrationen, og mere end 5 min kan de færreste holde koncentrationen!

Men det er altid en god ide at bruge kinaboldene til at prøve nogen nye server ind i mellem, når man laver servetræning, så husk at serven først er slut når man står i udgangsstilling!

 

Omkring serven, så gælder det om at bruge ens fantasi, for serven kan varieres, brug, fart, placering, maskering og skru som det der skal arbejdes med.

 

Rent taktisk gælder det om at bruge ens server rigtigt, vær klar over hvilken serv der bliver lavet, og vær bevidst over hvilken retur der burde komme. En lang serv kommer jo ikke kort tilbage, så her skal man være klar til at komme ind og få angrebet/initiativet.

 

Som udgangspunkt er det den servende spiller der skal have initiativet, kan modstanderen komme ind og angribe på din serv, ja så er den ikke god nok (selvfølgelig kan der satses med lange server). Den servende spiller skal kunne komme ind og få initiativet på den retur der kommer. Husk at blandt de bedste spillere, er det den der laver sine point der vinder, derfor ind og spil offensivt.

 

I selve kampsituationen skal der arbejdes med forskellige typer server, hvad gør min modstander hvis jeg server ham langt, går han ind og angriber? eller sætter han en lang passiv retur tilbage?, flipper han på mine korte server…? Brug hovedet i serven, og find ud af hvilke server der passer til netop din modstander. Kan man i hvert sæt hente 1-3 point direkte på serven, ja så har man 10%-30% af pointene hentet på serven!

 

Retur.

 

Skal jo selvklart prøve at blive lagt, så den der server har svært ved at komme ind med sit angreb. Sørg for at placere returerne væk fra din modstander, så vedkommende skal bevæge sig for bolden.

 

Variere dine returbolde mellem uskru og underskru, og endelig, arbejd med håndledet så du kan få lagt nogle skarpe og vinklede returbolde.

bt server bord

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s